Robienie kawy
z kapsułek
Dolce Gusto

PIJESZ TRUCIZNĘ

Nikt się tego nie spodziewał. Nikt nawet nie przypuszczał, że w tak luksusowym i prestiżowym produkcie można znaleźć podstępną truciznę. Nikomu do głowy nie przyszedłby taki pomysł..

Niestety obecność tego trującego związku potwierdziły  przeprowadzone badania laboratoryjne na obecność BPA w plastikowych kapsułkach do kawy. Dodatkowo, bezpośrednio od firmy Nestlé otrzymałem list z informacją, że ta toksyczna substancja była stosowana w kapsułkach kawy Dolce Gusto.

TRUCIZNA

W KAPSUŁKACH

Wszystko zaczęło się od niezliczonych dolegliwości zdrowotnych. Decydującym momentem okazały się kłopoty z potencją (jej brakiem) oraz tłuszcz odkładający się w zadziwiającym tempie (szczególnie w okolicy biustu).

Po wyeliminowaniu z życia praktycznie wszystkich nowych rzeczy, po przejściu całej masy badań lekarskich (bez wyraźnej diagnozy) – postanowiłem odstawić kawę z ekspresu. W kolejnym kroku wysłałem próbki kapsułek do analizy chemicznej. Wynik mnie zaskoczył. Okazało się bowiem, że kapsułki zawierały toksyczny bisfenol A (BPA).

Oczywiście podjąłem kroki, aby dla dobra ludzkości wyeliminować okryty problem. Pisma skierowane do sądu zostały zakwestionowane przez firmę Nestlé. Bezskuteczna okazała się również korespondencja z członkiem zarządu i radcą prawnym (wydawało mi się z kompetentną osobą).

PONAD 200 STRON

KSIĄŻKA

Wszystkie twierdzenia oraz argumenty zawarłem w książce, która opisuje i podsumowuje moją historię. Na własnym przykładzie prezentuję przerażające fakty, wstrząsające wnioski, zagrożenia i potencjalnie konsekwencje.

#truciznawkapsulkach

STRONA

Codziennie w Internecie pojawiają się nowe fakty o szkodliwości bisfenolu. Ponieważ trudno aktualizować informacje zapisane w książce – niniejsza strona będzie opisywać  wszystkie najnowsze odkrycia.

W CIĄGU DNIA NASTĘPUJE

KUMULACJA TRUCIZNY

Wszystkie badania potwierdzają, że przenikalność bisfenolu A z plastikowego opakowania do przygotowywanego produktu niesamowicie wzrasta w środowisku wilgotnym. Dodatkowo zjawisko to potęguje wysoka temperatura oraz wytwarzane wysokie ciśnienie. Jeśli środowisko jest kwaśne (kwas octowy) czeka nas kolejny szok. Proszę mi wierzyć, to przestaje być śmieszne.


Dysponuję wynikami badań lekarskich potwierdzającymi skutki choroby, posiadam wyniki analiz chemicznych stwierdzające obecność BPA w kapsułkach kawy. Bogata korespondencja z firmą Nestlé uzupełnia temat.

Udowodnione jest, że w ciele ludzkim dochodzi do kumulacji BPA. Wystarczy uświadomić sobie ile kawy dziennie pijemy: od 3 do 5 filiżanek. Do tego należy dodać, że jeden napój czasami się sporządza z dwóch kapsułek (w jednej kawa, w drugiej mleko). To daje nam: od 6 do 10 kapsułek dziennie. Zagrożenie jedną kawą jest znikome, ale po kilku miesiącach codziennego korzystania z ekspresu Nestlé Dolce Gusto fundujemy sobie trujące dawki bisfenolu A.